eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nincs vevő a magyar bankra, hamarosan bezár

Nincs vevő a magyar bankra, hamarosan bezár

Nem volt jelentkező az ötödször meghirdetett Quaestor Bankra, ezért valószínűleg visszaadják a működési engedélyét, és elkezdődik a cég végelszámolása. A megmaradó pénz végül a Quaestor-károsultak kártalanítását szolgálhatja - értesült a 24.hu.

Néhány hónappal a Quaestor bedőlése előtt a jegybank engedélyt adott arra, hogy a Tarsoly Csaba vezette cégcsoport megvegye a bankszektorból kivonuló francia Crédit Agricole itteni leányát, a Credigen Bankot. A hitelintézetet később átnevezték Quaestor Bankra, majd rá egy hónapra bedőlt a Quaestor-csoport.

A felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási Nonprofit Zrt. 2015 ősze óta folyamatosan hirdeti a hitelintézetet, de a felszámoló a 24.hu érdeklődésére közölte, hogy eredménytelen volt az ötödik eladási kísérlet is, senki nem adott be pályázatot. A portál úgy értesült, könnyen lehet, hogy

nemsokára visszaadják a bank működési engedélyét, és elkezdődik a végelszámolás,

így a bankban levő pénz végül a Quaestor-károsultak kártalanítását szolgálhatja.

A bank lényegében üres, a legutóbbi, egy évvel ezelőtti hírek szerint két ügyféllel rendelkezett, mert a korábbi tulajdonos 2012–2013 fordulóján előbb a jól teljesítő hitelportfóliót adta el, aztán a rosszat. Mégis több mint 2,1 milliárd forint saját tőkével rendelkezhet, az esetleges vevőtől épp ezért várta azt a felszámoló, hogy legalább ekkora likvid pénzeszközzel rendelkezzen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×