eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Megdöbbentő: ez a legnépszerűbb bor most Magyarországon!

Megdöbbentő: ez a legnépszerűbb bor most Magyarországon!

A Bortársaság közreadta a 2016-os statisztikákat. Az ország egyik meghatározó borkereskedésének forgalmi adatai szerint így borozik most a magyar.

A Bortársaság infografikái szerint a magyar borkedvelők majdnem azonos arányban választanak vörös- (38 százalék) és fehérborokat (36 százalék). A rosék 14, a pezsgők 12 százalékon állnak.

Megdöbbentő: ez a legnépszerűbb bor most Magyarországon!

Sokak számára meglepő hír lehet, hogy

a szőlőfajták közül a sauvignon blanc a legnépszerűbb, igaz, hogy a második helyen álló olaszrizling már majdnem behozta.

A harmadik helyen a furmint áll.

Talán azt is kevesen tippelnék, hogy a Bortársaság vásárlói körében Szekszárd a legnépszerűbb borvidék, és Villány a második.

A Bortársaságnak ma 6,5 milliárd forint az éves forgalma, 79 borászat szerepel a szortimentjében, van 19 borboltja (ebből 12 Budapesten, 6 vidéken, egy online), tehát elég jelentős ahhoz, hogy a számait komolyan vegyük - írja a gusto.hu.

Az infografikák egyike megemlékezik arról is, hogy 12 éve jelent meg a cég kínálatában az első csavarzáras bor. A csavarzárakról bővebben is olvashat egyik korábbi cikkünkben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×