eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Új, olcsóbb megoldás a casco biztosítás helyett

Új, olcsóbb megoldás a casco biztosítás helyett

A használat alapú biztosítás Magyarországon egyelőre nem terjedt el a biztosítók körében, pedig népszerű szolgáltatási formaként lenne értékesíthető - állapította meg Deloitte.

A használat alapú termékek a gépjármű-biztosítások jelenleg leggyorsabban növekvő szegmensét jelentik világszerte: egyes becslések szerint 2020-ra a telematikai típusú termékekből származó díjbevételek globálisan elérhetik az 50 milliárd dollárt, a szerződések száma pedig a 100 milliós darabszámot. Az elmúlt évek tendenciáját követő, globális díjbevétel növekedés túlnyomó részét a fejlődő régiók jelentős megerősödése, illetve a jelenleg is élenjáró Észak-Amerika és Európa piacai fogják leginkább kitenni - írja a Napi.hu a Deloitte elemzése alapján.

A magyarországi piac mérete miatt a telematikai szolgáltatások területén szerzett tapasztalatok egyelőre elenyészőek, hiszen a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás szigorú szabályrendszere miatt hasonló kiegészítő szolgáltatás csak casco mellé köthető.

A használat alapú biztosítás egy berendezés segítségével

monitorozza és tárolja a biztosított jármű vezetés közben gyűjtött adatait.

A berendezés például különbséget tud tenni két, hasonló biztosítási csomaggal rendelkező vezető között: ha az egyik tizedannyi utat tesz meg, vagy kevésbé zsúfolt időszakban vezet, a biztosítónak lehetősége van a tapasztalati információk alapján a fennálló kockázatnak megfelelő árat meghatározni a biztosított számára.

A kárrendezési folyamat technológia általi átalakulása további előnyökkel is járhat: a káresemény bekövetkeztét például a gyorsulási adatok (gravitációs erő vagy fékerő) hirtelen változásából a berendezés azonnal képes jelezni, amire azonnal reakció adható a biztosító részéről (például SMS küldése az ügyfél számára az esetleges probléma megoldására, rendőrség értesítése a gépjármű ellopása esetén, segélyhívás indítása balesetnél), Így a kárbejelentési folyamat lerövidülhet, a biztosító kárrendezési folyamata pedig optimalizálhatóvá válik - a gyorsabban továbbított segítségnyújtás sok esetben akár életeket is menthet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×