eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Új vezetővel bővül az OTP

Április 12-én tartja éves rendes közgyűlését az OTP, a Portfolio a meghívó és a napirend alapján kiderítette: új igazgatósági tagot is választanak majd a részvényesek.

A lap cikke szerint a közgyűlés igazgatósági tagot választ, akinek a kilétéről egyelőre nem lehet tudni, a bank március 21-én teszi közzé a részletes közgyűlési előterjesztéseket, abból vélhetően kiderül, ki az új vezető. Az OTP igazgatóságának 5 belső és 7 külső tagja van, egyikük megbízatása sem jár le, vagyis valószínűleg új vezető csatlakozik az igazgatósághoz.

A közgyűlés felhatalmazhatja az igazgatóságot saját részvények vásárlására, a kérdés csak az, hogy az igazgatóság él-e ezzel a joggal, és az OTP elkezd-e nagy volumenben vásárolni saját részvényeket. 

A menedzsment már a tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentés múlt heti megjelenését követően bejelentette, hogy az idei eredmény után 2018-ban fizetendő osztalék összege az elmúlt két év gyakorlatának megfelelően 15 százalékkal emelkedhet. A Portfolio számításai szerint a 2016-os eredmény után az OTP részvényenként 192,6 forint osztalékot fizet, az idei eredmény után pedig részvényenként közel 221 forint lehet a kifizetés, ilyen magas osztalékot még soha nem fizetett az OTP.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×