eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem tud zene nélkül élni az okostelefon-tulajdonosok többsége

Továbbra is leginkább híroldalakat olvasunk okostelefonon, csak ezután következik a zenehallgatás és a videónézés, utóbbinál viszont jellemző, hogy nem csupán néhány perces videókat, hanem akár filmeket is a végig nézünk a kis képernyőn - áll az eNet internetkutató felmérésében.

Pintér Róbert kutatásvezető az InfoRádióban azt mondta: tartalomért továbbra sem igazán vagyunk hajlandóak fizetni. Egyre többen egyre időt töltünk ezekkel az eszközökkel – tette hozzá az eNet internetkutató kutatásvezetője.

„Hírek olvasására 3,4 millió használja az okostelefonját. A közösségi oldalak rendszeres megnézésére közel ugyanennyien. Zenét vagy audiotartalmat is több mint kétmillió ember hallgat telefonon, illetve már majdnem ennyien videót vagy filmet is néz. Pedig néhány éve azt mondták, az ilyen pici kijelzőkön tévét senki nem fog nézni” - hangsúlyozta Pintér Róbert.

A kutatásvezető jelezte, nagyjából kétszer annyian néznek rendszeresen statikus oldalakat, mint videót, de az is látszik, hogy lassan a rövid tartalmak felől a hosszabbak felé mozdul a videónézés.

„Korábban egy-egy rövid koncertfelvétel, vicces videó, közösségi oldalon megosztott videó volt jellemző, ma már egyre többen akár egy-egy televíziós sorozatot vagy akár egy-egy filmet is megnéznek a telefonon. Az eszközt tehát nemcsak valami gyors „csipegetős kultúra” fogyasztásra használjuk, amire igazán jó a telefon, hanem eltolódik az intenzívebb, hosszabb tartalomfogyasztás felé.”

A zenehallgatás a kettő között van – mondta el Pintér Róbert. 2,4 millió ember szokott rendszeresen zenét vagy valamilyen tartalmat hallgatni az okostelefonon. Korábban az mp3-lejátszás volt a jellemző, tehát a telefonra töltött fájlokat hallgattunk, ma már valamilyen online oldal használata is legalább ilyen népszerű – tette hozzá az eNet internetkutató kutatásvezetője.

„Megjelentek a streaming-szolgáltatások intenzív használata is. Egy másik kutatásunkból derült ki, hogy a zene kifejezetten fontos a felnőtt internetezők jelentős részének. Zene nélkül nem tudnak élni az emberek.”

Az adatokból látszik, hogy a szolgáltatásért továbbra sem szívesen fizetünk. Előfizetéses streaming (nem előzetesen letöltött, hanem töltődés közben fogyasztott tartalom) szolgáltatásokra az okostelefonnal rendelkező magyar felnőtt lakosság csupán 4 százaléka fizetett elő – mondta Pintér Róbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×