eur:
394.94
usd:
371.28
bux:
66468.12
2024. április 16. kedd Csongor

Bogsch Erik: az új gyógyszerek fele már biológiai készítmény

A nőgyógyászati és központi idegrendszeri termékei mellett a jövőben a biológiai készítményekre is nagy hangsúlyt fektet a Richter Gedeon Nyrt. - mondta a társaság vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Nőgyógyászati termékei mellett a jövőben a Richter Gedeon Nyrt. megerősíti eredeti kutatási portfólióját a központi idegrendszerre ható készítmények terén, ám emellett nagy figyelmet szentel a biológiai hatóanyagra épülő, például vérplazma eredetű, részint géntechnológiai eljárással készített, biológiai gyógyszerek piacára – mondta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

"Ezek rendszerint nagyon komplex peptid-molekulák, amit fermentációval lehet előállítani, és a felhasználási területük elsősorban, majdnem kizárólag az onkológia és az immunológia területén van, ezen területen egyelőre még nincs megfelelő megoldás."

Bogsch Erik hozzátette, hogy mára az újonnan fejlesztett gyógyszerkészítmények nagyjából fele biológiai készítmény.

"Azok közül is egyre többnek le fog járni a szabadalma az elkövetkező 5-8 évben. Itt a belépési küszöb lényegesen magasabb, tehát a gyártási technológia sokkal nehezebb, beruházásigényes a gyártás kialakítása és a klinikai vizsgálatok is sokkal költségesebbek, körülbelül harmincszorosa, mint egy szintetikus generikus molekulának."

Az efféle fejlesztésekhez óriási segítséget jelentene az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már meglévő egyetemi-akadémiai háttér a gyógyszer-kutatásokban – tette hozzá a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×