eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Brókerbotrány: kezdődik a számlák kifizetése

A Buda-Cash, a Quaestor és a Hungária Értékpapír esetében is megkezdődik a tartós befektetési (tbsz) és nyugdíj-előtakarékossági számlákon (nyesz) nyilvántartott, meglévő vagyonelemek kiadása az ügyfelek részére - közölte a cégek felszámolója pénteken.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) közleménye szerint az ügyfelek szabadon dönthetnek, hogy egyéb számlára kérik a kifizetést teljesíteni, vagy a lekötés megszakítása nélkül egy másik szolgáltatónál vezetett tartós befektetési vagy nyugdíj-előtakarékossági számlára utalást kezdeményeznek.

A hatályos jogszabályok alapján egyik kifizetés sem eredményez adófizetési kötelezettséget.

A Buda-Cash Brókerház felszámolása 2015. március 5-én indult, a Hungária Értékpapír Zrt., valamint a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolását pedig 2015. április 22-én rendelte el a bíróság.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×