eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Román érdeklődés Magyarország iránt

A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint nőtt a román cégek érdeklődése Magyarország iránt. Kiss Ervin a kolozsvári Babes Bolyai Tudományegyetemen tartott magyar-román üzleti fórum szünetében nyilatkozott az MTI-nek pénteken.

Kiss Ervin abban tartotta különlegesnek a Kolozsváron második alkalommal megszervezett magyar-román üzleti fórumot, hogy szervezésében nemcsak a gazdasági élet szereplői, hanem a hatóságok is szerepet vállaltak.

A vegyeskamara elnöke szerint a növekvő román érdeklődés annak a következménye, hogy Magyarország a német piac után Romániával szemben éri el a legnagyobb kereskedelmi többletet, Románia pedig megpróbálja kiegyensúlyozni a két ország kereskedelmi mérlegét.

Kiss Ervin úgy vélte, Romániában nem kevésbé bürokratizált a vállalkozói környezet, mint Magyarországon. Azért kedvező mégis a romániai piac a magyar vállalatoknak, mert nyelvi korlátok nélkül tudnak terjeszkedni Erdélyben. A vegyeskamara elnöke szerint a romániai infrastruktúrafejlesztések biztosítják a legjobb lehetőségeket a magyarországi cégeknek.

"Románia nem úszhatja meg az infrastruktúra fejlesztését. Utat kell építeni, főleg autópályát" - mondta Kiss Ervin. Hozzátette, ha nem is kapnak a magyar cégek pályaépítési megrendelést a román kormánytól, alvállalkozókként biztosan bekapcsolódhatnak a romániai útépítésekbe.

A pénteki kolozsvári üzleti fórumon mintegy kétszáz romániai és magyarországi üzletember vett részt. A plenáris ülésen egyebek között a kis- és középvállalatok piacra jutásának szakmai támogatásáról, valamint a klaszterek szerepéről hangzottak el előadások.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×