eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A dohánytermékek jövedéki adóemelése erősítheti a feketekereskedelmet

A dohányipari termékek hirtelen és jelentős jövedéki adóemelése - és az ezzel együtt járó áremelkedés - miatt Magyarország tranzitországból könnyedén a dohánycsempészek egyik célországává válhat - foglalt állást a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége.

A szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a feketekereskedelem nemcsak a dohányipari szereplők, hanem az állami költségvetés és a fogyasztók számára is komoly veszélyeket rejt.

Fontosnak tartják, hogy olyan intézkedések szülessenek, amelyek nem teremtenek lehetőséget a feketepiac méretének további növekedéséhez, illetve az illegális termékek terjedéséhez.

Két olyan kiemelkedően fontos dohányipari szabályozási terület van, amelynek jelentős kihatása lehet az illegális piacra, ezek: a jövedéki adó emelésének mértéke és struktúrája, valamint a trafiktörvény bevezetése.

A szövetség olyan kiszámítható szabályozási környezet kialakítását sürgeti, amely szem előtt tartja a feketepiac alakulásának tendenciáit is - fejeződik be a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×