eur:
389.33
usd:
362.77
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Londoni elemzők: a harmadik negyedévben lehet IMF-megállapodás

Az idei harmadik negyedév előtt már nem valószínű a megállapodás a magyar kormány, az EU és az IMF között, tekintettel a továbbra is fennálló nézetkülönbségekre, és bár a jelenlegi külső piaci kondíciók közepette biztosítható a finanszírozás, annak középtávú fenntarthatósága érdekében Magyarországnak később szüksége lesz a megállapodásra - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays Capital a globális felzárkózó térségről befektetőknek összeállított, szerdán Londonban ismertetett negyedéves átfogó elemzésében kiemelte, hogy az év eddigi szakaszában az erőteljes globális kockázatvállalási készség a magyar piacoknak is segített, és a magyar állampapírok iránti kereslet lehetővé tette, hogy a kormány későbbre halasszon hozzávetőleg 4 milliárd eurónyi globálkötvény-kibocsátást.

Az idei első negyedévi forintadósság-kibocsátás valamivel a tervezett ütem előtt jár, május-júniusban azonban jelentős törlesztési kötelezettségek válnak esedékessé.

A Barclays Capital londoni közgazdászainak véleménye szerint mindent egybevetve Magyarországnak szüksége van a megállapodásra az IMF-fel és az EU-val, mert másképp "a középtávú finanszírozási program esetleg nem lesz teljesíthető".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×