eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

LIGA Szakszervezetek: a sztrájktörvény ellehetetleníti a sztrájkot

A LIGA Szakszervezetek szerint nem várható, hogy június 29-én egy kétórás figyelmeztető sztrájk erejéig leálljon az ország, miután mostanra egyértelművé vált, hogy a sztrájktörvény lehetetlenné teszi a sztrájkot a közszolgáltatást végző cégeknél. Félpályás útlezárások ettől függetlenül lesznek, a szakszervezetek nem adják fel a küzdelmet a munkavállalói jogok védelméért - közölte a szakszervezet hétfőn.

A közlemény ismerteti: a munkavállalók gazdasági és szociális érdekeit általában sértő intézkedések ellen igazán a közszférában és a közszolgáltatásokat végző vállalatoknál lehet sztrájkolni, ezek azok a területek, amelyek közvetlenül befolyásolják a kormányzatot. A LIGA szerint azonban mára már bizonyos, hogy a sztrájk valós lehetősége megszűnt ezeken a területeken.

Arra, hogy a bíróság mondja ki a még elégséges szolgáltatás mértékét, még nem volt példa, ennek hiányában pedig a sztrájk nem tartható meg. Ezt a szakszervezet szerint viszonylag könnyű elérni, hiszen a munkáltatónak mindössze tartózkodnia kell az érdemi tárgyalásoktól, amire a bíró kimondhatja: mivel nem történt meg az előzetes egyeztetés a felek között, ő sem foglal állást.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×