eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Összegyűjti a használt sütőolajat a Mol

Május közepétől a Mol száz töltőállomásán le lehet adni a használt háztartási sütőolajat - mondta a társaság magyarországi kommunikációs vezetője. Pánczél Andrea kiemelte: az így leadott olajból biodízel készül.

A Mol Nyrt. országszerte száz benzinkútjánál kezdi gyűjteni május közepétől a használt háztartási sütőolajat, amiből bioüzemanyagot állítanak elő - közölte az InfoRádióval a cég magyarországi kommunikációs vezetője.

Pánczél Andrea kifejtette: egy csepp használt sütőolaj ezernél is több vizet szennyez el, ezért a Mol indítja a kezdeményezést a társadalmi igényre alapozva, ami egybeesik a környezetvédelmi elvárással. A cég a gyűjtést hosszú távra tervezi a főként városi, községi kutakon, és a tapasztalatok alapján a jövőben több töltőállomást is bevonhatnak az akcióba.

Magyarországon egy háztartás havonta átlagosan három liter étolajat fogyaszt, aminek 75 százalékát sütésre használják, sokan öt alkalommal is, ami nem egészséges. A háztartások többsége kiönti a használt olajat, ami jelentősen szennyezi a környezetet.

A Mol által összegyűjtött olajat a komáromi Rossi Biofule üzemében dolgozzák fel.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×