eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

112 millió euró bányajáradékot kellene visszafizetnie a Molnak

Az Európai Bizottság versenyjogi biztosa olyan kijelentéseket tett, miszerint a Molnak 112 millió eurós bányajáradékot kellene visszafizetnie az államnak. Hirtelen adni kezdték a Mol részvényeket a tőzsdén.

Az Európai Bizottság 2009. januárban kezdett vizsgálatokat olyan állami intézkedések körül, melyek a Molt előnyös helyzetbe hozták. Az állam és a Mol között 2005-ben létrejött megállapodás miatt (mely 2020-ig fixálta a fizetendő bányajáradék szintjét) a 2008-as bányajáradék emelést követően a Mol befizetései alacsonyabb szinteken maradhattak.

Joaquín Almunia szerint az EU versenyjogi szabályai szerint a Molt pénzügyileg előnyös helyzetbe hozó lépések nem elfogadhatóak. A Bizottság azt szeretné elérni, hogy a MOL által ilyen módon szerzett 112 millió eurónyi (30,3 milliárd forintos, ami már a kamatokat is tartalmazza) hasznot visszafizesse a magyar államnak.

A Mol az MTI kérdésére közölte: még nem kapták meg a határozatot. Érdemben nyilatkozni csak akkor tudnak az ügyről, ha már megkapták a dokumentumot és megvizsgálták az abban leírtakat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×