eur:
389.44
usd:
361.52
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csődközelben az év vállalkozója

Tavaly decemberben kapta meg az év vállalkozója díjat a győri Integrál-Hexa Zrt vezetője, Imre István. Öt hónappal később már úgy látja: kormánygaranciára vagy 2,5 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy helyreálljon vállalata működése.

Az építőipari cég vezetője a kisalfold.hu-nak nyilatkozva elmondta: Nagyon nehéz a pénzügyi helyzetük, a bankok lejáratták a hiteleiket, szinte egy hónapon belül kell visszafizetniük több milliárd forintot.

Ugyanakkor az Integrál-Hexa Zrt. csődközeli helyzete óriási gondot jelent annak a körülbelül százötven alvállalkozónknak is, akik elvégezték munkájukat, de jogosan járó pénzükhöz nem tudnak hozzájutni. Több tucat vállalkozás felszámolási eljárást kezdeményez a cég ellen, sőt, büntetőfeljelentést is tettek.

Tovább gerjeszti a problémákat, hogy a bankok jelenleg nem helyeznek ki hiteleket az építőiparba. A vállalat jelenleg a dolgozók egyhavi bérével tartozik.

Imre István szerint két és fél milliárd forint kellene a teljes megújuláshoz - ez azonban kormánygarancia nélkül elképzelhetetlen. Ezzel minden beszállító a pénzéhez jutna, és sokkal nagyobb eséllyel indulnának a különböző projekteken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×