eur:
387.54
usd:
356.86
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Stabil maradhat ma a forint

Lavrovot a nap folyamán várhatóan fogadja Kim Dzsong Il észak-koreai vezető is. Phenjan előbb bejelentette a két Korea, Oroszország, az Egyesült Államok, Kína és Japán részvételével folyó tárgyalásokról való kivonulását, majd kiutasította a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ellenőreit, miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélte Észak-Koreát egy hosszú hatótávolságú rakétával április 5-én végrehajtott kísérlete miatt. A kommunista állam egyúttal azzal fenyegetőzött, hogy újraindítja nukleáris tevékenységét.

A hírügynökség megjegyzi, hogy Magyarországon a figyelem Bajnai Gordon kormányfőnek az MDF vezetőivel való találkozójára, illetve Simor András bankvezetőnek a német kereskedelmi kamara előtti beszéde felé fordul. Érdeklődést kelt a Mol közgyűlése, amely 21,2 százalékában a negyedik legnagyobb orosz olajipari vállalat tulajdonába került, illetve az, hogy milyen lesz a helyi valutában múlt év október óta első ízben kibocsátott államkötvény fogadtatása.

A londoni bankközi piacon a forint csütörtök reggel, 297,06-36/eurón, 0,10 százalékkal erősebb volt a szerdai későinél, és 12,71 százalékkal gyengébb az euróval szemben, mint év végén.

Ugyanakkor a forint 227,93-10/dollár volt, 0,14 százalékkal erősebb a szerdai későinél, és 21,05 százalékkal gyengébb, mint év végén.

Csütörtök reggel a cseh korona, 26,873-37/eurón, 0,04 százalékkal erősebb volt a szerdai későinél, és 0,45 százalékkal maradt el év eleji értékétől. A lengyel zloty, 4,4054-84/eurón, 0,07 százalékkal gyengébb volt a szerdai későinél, és 7,06 százalékkal maradt el év elejei értékétől.

Ugyanakkor a zloty 3,3823-23/dollár volt, 0,21 százalékkal erősebb a szerdai későinél, és 14,23 százalékkal gyengébb, mint év végén. A cseh korona 20,658-12/dollár volt, 0,07 százalékkal erősebb a szerdai későinél, és 8,08 százalékkal maradt el év elejei értékétől.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Egy halom gyenge adat érkezett Kínából

Egy halom gyenge adat érkezett Kínából

Igazi adatdömping érkezett ma hajnalban Kínából. Ezek összességében inkább gyengébbek lettek a vártnál, hiszen a kiskereskedelmi forgalom növekedése a járvány utáni új mélypontra esett vissza, és a belső kereslet visszafogottságára utal az is, hogy folytatódott a lakásárak lejtmenete. Nem csak a lakossági kereslet alakul kedvezőtlenül, hanem a vállalati aktivitás is, legalábbis a beruházások szempontjából, amelyek a vártnál gyengébben alakultak. A gazdasági lendületet az export tartja fent igazán, hiszen az ipari termelés az előrejelzéseknél erősebben alakult a tavasz közepén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×