eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Csak úgy záporoznak a jó hírek! - Szárnyalás a tőzsdéken

Egymás után látnak napvilágot a jobbnál jobb hírek a világgazdaság szegmenseiből, aminek hatására nagyon komoly pluszba lendültek egész Európában a tőzsdék. A BUX 3,61 százalékos pluszban zárt, elsősorban az OTP szárnyalásának köszönhetően.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe 3,61 százalékkal, 10.254,4 ponton zárt. Valamennyi nagy cég papírjai emelkednek, de elsősorban az OTP szárnyalt: a bank részvényeinek értéke 7,7 százalékkal, 1.730 forintra emelkedett.

Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy eladásról semlegesre minősítette fel az OTP részvényeit az a UBS, amely alig néhány hete minősítette azokat eladásra. A célárfolyam viszont 2,000 forintról 1.750 forintra csökkent.

A svájci bank szerint az OTP jelenlegi, 1.600 forint körül mozgó árfolyama reálisnak mondható a várható fejlemények tükrében. Az új, 1.750 forintos célárfolyam kiszámítása során a bank immateriális tételektől megtisztított nettó eszközértékének két különböző (3.292 és 700 forintos) forgatókönyvéből indult ki.

A legrosszabb forgatókönyv szerint az OTP 485 milliárd forintos szavatoló tőkéjét jövőre elsöpörheti a 12,7 helyett esetlegesen 25 százalékra növekvő NPL-mutató. A tőke kockázatelnyelő képessége mintegy 250 milliárd forint, ennyi áll rendelkezésre ahhoz, hogy ne csökkenjen a törvényileg előírt 8 százalék alá a bank tőkemegfelelési mutatója. További kockázatot jelent a finanszírozási szerkezet, a devizahitelezés és a bank régiós üzleti tevékenysége.

A MOL részvényei a tőzsdén 3,4 százalékkal, 8.945 forintra emelkedtek. A Magyar Telekom papírjai 1,2, a Richteré 3,5, az Egisé 4,5 százalékkal emelkedtek.

Jó hírek

Egymás után látnak napvilágot a jobbnál jobb hírek a világgazdaság szegmenseiből, aminek hatására nagyon komoly pluszba lendültek egész Európában a részvényindexek.

Nem emelkedett tovább az elbocsátási hullám intenzitása az Egyesült Államokban, múlt héten 12 ezerrel kevesebben folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, a 646 ezres kérelemszám pedig az elemzők 655 ezer körüli várakozásánál is jobb lett. Ez már a második jó hír volt a mai tőzsdenapra, hiszen a FED tegnap este nagyon komoly gazdaságélénkítő lépéseket jelentett be.

Újabb kiváló hír érkezett az amerikai pénzügyi szektorból is, a General Electric ugyanis közzétette, hogy pénzügyi üzletága az első negyedévben profitábilis volt. Mint ismeretes, a Banc of America és a Citigroup után a GE leánya már a harmadik amerikai pénzügyi óriás, amelyik arról számol be, hogy az első negyedévben profitot tudott termelni.

Címlapról ajánljuk
Borzasztó szerencséje volt  - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.

A német gazdaság vagy a válogatott pörög majd jobban az Eb-n?

A 2006-os labdarúgó-világbajnokságra tündérmeseként emlékeznek vissza Németországban, a válogatott bronzérme mellett a gazdasági hatások miatt is. Sokan hasonlóban reménykednek idén nyáron is, ám sok mindentől függ, hogy a tündérmese megismétlődik-e.

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína megfenyegette a nyugati országokat: jön a megtorlás

Kína jelezte, hogy az USA és az EU által bevezetett kereskedelmi korlátozások megtorlásaként dömpingellenes vizsgálatot indít az európai és amerikai vegyianyag-behozat területén. A kereskedelmi minisztérium vasárnap bejelentette, hogy vizsgálja a fogyasztói elektronikai és autóiparban széles körben használt hőre lágyuló polioximetilén-kopolimer behozatalát az EU-ból, az Egyesült Államokból, Japánból és Tajvanról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×