eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A Nokia 46 millió mobiltelefonos akkumulátort cserél ki

A Nokia mobiltelefon gyártó társaság kedden bejelentette, hogy a telefonban használt akkumulátorok túlhevülése miatt 46 millió akkumulátort kicserél és a csere költségeit is állja.

A Nokia BL-5C márkajelű akkumulátorok a feltöltés során rövidzárlatkor túlhevülhetnek és kimozdulhatnak a helyükről - olvasható a Nokia közleményében.

A Nokia saját honlapján közzétett közleménye szerint a BL-5C márkajelű elemből több mint 300 milliót gyártottak, de a visszahívás "csak" a Matsushita Electric Industries által 2005 decembere és 2006 novembere között gyártott termékekre vonatkozik. Ez a Nokia által leggyakrabban használt akkumulátor.

Ingyenesen cserélik

Simai Anna, a Nokia magyarországi kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta: összesen körülbelül ötven készüléktípusban található meg ez az akkumulátor, de azt nem tudja, hány lehet belőle forgalomban Magyarországon.

Azoknak, akik szeretnék kicseréltetni ezt az akkumulátort, a Nokia honlapján kell megadniuk annak 26 számjegyű sorozatszámát. Ez alapján a cég azonosítani tudja, hogy a hibás sorozatról van-e szó.

Ez után annak, aki a cserét kéri, regisztrálnia kell magát. A regisztrált ügyfeleknek a Nokia díjmentesen kiküldi az új akkumulátort, illetve válaszborítékot mellékel, amelyben a régit - szintén térítésmentesen - vissza kell küldeni a cégnek.

Gyártási hiba?

A bejelentés után a Nokia részvényei 1,2 százalékkal estek és 22,35 eurón álltak.

A csere költségének egy részét a Nokia meg akarja osztani a Matsushitaval - jelentette be a finn cég szóvivője.

A Matsushita szóvivője gyártási hibával, nem pedig a konstrukció hibájával magyarázta az akkumulátorok túlhevülését és hajlandó tárgyalni a csere költségének megosztásáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor engedélyt adott

A helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×