eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tovább terjeszkedett a médiamágnás

Rupert Murdoch ausztrál sajtómágnás 5 milliárd dollárért megszerezte a Dow Jones amerikai hírszolgáltató és lapkiadó csoportot, amely egyebek között a Wall Street Journal című lapot is megjelenteti. A hírre 11 %-ot emelkedett a Dow Jones részvényeinek árfolyama.

A Dow Jones cégben 64 százalékos szavazati jogot biztosító részvénye van a Bancroft családnak. Rupert Murdoch médiamágnás mintegy 3 hónapja tett 5 milliárd dolláros, részvényenként 60 dolláros vételi ajánlatot.

A hivatalos bejelentések szerint a Bancroft család nagyobbik része az eladásra szavazott, és várhatóan a többiek sem fogják megvétózni az ügyletet.

A felvásárlás azt jelenti, hogy több mint egy évszázada most fordul elő először, hogy a Dow Jones tulajdonosa nem tartozik a Bancroft családhoz.

A Wall Street Journal értesülése szerint így kedden este a Murdoch-féle News Corp. Illetve a Dow Jones vezetésének ülése már csak formális volt, mivel addigra az érintettek eldöntötték a hírügynökség értékesítését.

Rupert Murdoch a Dow Jones megszerzésével - értesülések szerint - elsősorban az online üzletágat, illetve a külföldi érdekeltségeket erősítené, és egyúttal megvalósíthatná régi álmát: egy gazdasági hírcsatornát, ami a General Electric tulajdonában lévő CNBC-vel kelne versenyre.

A Murdoch médiabirodalomhoz, a News Corphoz tartozik többek között a Fox televízió, a Fox News hírcsatorna, több lap (így a The Times és a The Sun) Nagy-Britanniában és Ausztráliában, a New York Post, a Twentieth Century Fox filmstúdió, illetve a MySpace, a világ elsőszámú internetes közösségi oldala.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×