eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az időjárás és a területszerzés miatt csúszik a sztrádaépítés

Idén kizárólag olyan autópálya-szakaszokat adnak át, amelyeket tavaly kellett volna. A kőröshegyi völgyhíd esetében a mintegy 10 hónapos csúszás mellett majdnem kétmilliárd forintos pluszköltség keletkezett az áttervezés miatt. A Nemzeti Autópálya Zrt. szóvivője szerint a legtöbb esetben a telkek kisajátítása az oka a csúszásoknak, ugyanis még manapság is egy 1970-es évekbeli rendelet alapján dolgoznak.

Idén olyan autópálya-szakaszokat adnak át, amelyeknek az építése az elmúlt években az időjárási viszontagságok miatt csúszott - mondta a Nemzeti Autópálya Zrt. szóvivője.

Béni Gyöngyi kifejtette, hogy az előző évi időjárás nem kedvezett a munkálatok megkezdésének. Kiemelte, hogy a dunaújvárosi híd és az M0-ás híd építése az árvíz miatt csúszott, valamint tavaly nehézséget okozott a nagyon csapadékos időjárás is.

A területek megszerzése is csúszásokhoz vezet, ugyanis még manapság is egy 70-es évekbeli rendelet alapján dolgoznak a közigazgatási hivatalok - mondta a szóvivő.

Béni Gyöngyi közölte, hogy a kőröshegyi völgyhíd esetében áttervezték a hidat, ez okozott többhónapos késést, míg az M3-as nyíregyházi szakaszának építése az időjárás miatt csúszott.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×