eur:
391.06
usd:
366.32
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Csökken a német autók iránti kereslet

Németországban szárnyal a gazdaság, csupán az export egyik húzóágának tekintett gépkocsigyártás küzd egyre nagyobb problémákkal, ugyanis a német autók iránti hazai kereslet igencsak megcsappant az idén.

A vásárlási láz a jelek szerint alaposan elkerülte a gépkocsipiacot, mert január óta csaknem 10 százalékkal kevesebb autót adtak el Németországban, mint tavaly.

A német autógyártók szervezete a múlt évben még abból indult ki, hogy a gazdasági fellendülés eredményeként idén legalább 3 millió 400 ezer új gépkocsi talál majd hazai gazdára, de csalódniuk kellett, mert a szervezet új elnökének közlése szerint jó, ha december végéig 3 millió 200 ezret el tudnak adni.

Ezt szakértők részben az állandóan dráguló benzinre, valamint az ingázók eddigi adókedvezményeinek megvonására vezetik vissza.

Német lapok már olyan aggodalmaskodó előrejelzéstől sem riadnak vissza, hogy ha ez így folytatódik, elavul a német magánautó állomány.

A vészharang megkongatására ennek ellenére sincs ok, ugyanis a külföldre eladott német gépkocsik száma változatlanul felfelé ívelő tendenciát mutat.

Az autógyártók szervezetének elnöke Frankfurtban némi büszkeséggel jegyezte meg, hogy a hazai pangás dacára a gépkocsiexport idei növekedése valószínűleg eléri majd a 8 százalékot is, így az ágazat idén mégiscsak rekordbevételre számíthat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×