eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Veres: "A kormány megakadályozza a MOL ellenséges felvásárlását"

Veres János pénzügyminiszter szerint a kormány minden eszközt felhasznál arra, hogy megakadályozza a MOL ellenséges felvásárlását. A tárcavezető íz InfoRádiónak adott interjúban nem árult el részleteket a konkrét lépésekről, mivel az rontaná a tervezett módszer hatékonyságát.

A kormány milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy megakadályozza a MOL ellenséges felvásárlását?

A kormány nemcsak lépéseket tervez, hanem a rendelkezésre álló eszközöket már ki is használja annak érdekében, hogy megakadályozza az olajipari társaság ellenséges felvásárlását.

Melyek ezek az eszközök? A kormány tervezi-e, hogy MOL-részvényt vásárol?


A rendelkezésre álló eszközökről nem nyilatkozhatok, hiszen ezzel adott esetben rontanám a beavatkozás esélyét. A kormány maga nem tud részvényt vásárolni, így erre nem kerülhet sor.

Milyen eredménye lett Gyurcsány Ferenc kormányfő és Alfred Gusenbauer osztrák kancellár megbeszélésének?

A magyar miniszterelnök az elmúlt napokban valóban több alkalommal is beszélt az osztrák kancellárral, ám a beszélgetések tartalmáról nekem nem áll módomban beszámolni.

A lépések közé tartozhat a tőkepiaci törvény valamilyen módosítása is?

Vizsgáljuk, hogy az Európai Unió országaiban milyen jogszabályi környezete van a hasonló jellegű helyzetek kezelésének. Úgy tudom, több uniós országban van lehetőség arra, hogy hasonló esetekben akár jogszabályi felhatalmazás is érvényesüljön az ellenség kivásárlást szándékozókkal szemben. A tőkepiaci törvény és más törvények módosítását is vizsgáljuk annak érdekében, hogy egy ellenséges kivásárlás esetén hatékonyan lehessen fellépni.

Mikor ismerhetőek meg ezek a lépések?

Az Országgyűlés őszi ülésszakára terjeszthetjük elő ezeket a javaslatokat.

Ez nem lesz már túl későn?

Arra nincs lehetőség, hogy egy most kezdeményezett törvénymódosítás egy folyamatban lévő esetre legyen hatással, ezért a mostani helyzetet a most érvényes jogszabályi környezetben kell megoldani, és meg is fogjuk oldani.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×