eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem kapnak uniós támogatást a BÉSZ-ek

Nem uniókonform vállalkozási forma a beszerző és értékesítő szövetkezet, ezért ezek április óta nem kaphatnak támogatást - közölte a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium államtitkára.

Gőgös Zoltán elmondta: Magyarország szerette volna fenntartani a beszerző és értékesítő szövetkezetek támogatását, de többszöri próbálkozás után sem tudtak megállapodni erről az unióval.

Az államtitkár hangsúlyozta: azok a beszerző értékesítő szövetkezetek, amelyek további támogatásra tartanak igényt, termelői csoporttá alakulhatnak, és így további öt évig kaphatnak támogatást működési költségeikhez.

A politikus hozzátette: ez az első két évben 25-25 millió, a harmadik évben 20 millió, a negyedikben 15 millió, az utolsó évben 12,5 millió forintra csökken.

Magyarországon jelenleg 440 beszerző értékesítő szövetkezet működik, amelyeknek mintegy 10 ezer tagja van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×