eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az okos emberek olcsóbban kapnak hitelt

Alacsonyabb kamatot számít fel az "intelligens" ügyfeleknek egy japán pénzügyi szervezet. A cég érvelése szerint ugyanis a szerinte az átlagnál okosabbnak mondható kliensek nagy valószínűséggel könnyebben találnak állást, és ezért jobb adósok.

Ön tud angolul, jól ért a számítógéphez és presztízs munkakörben dolgozik? Akkor önnek kevesebbet kell fizetnie a lakáskölcsönért, mint az átlagembernek. Ezzel az üzenettel csábítja ügyfeleit Japánban a GE hitelező cég.

A vállalat szerint az ilyen ügyfelek - például ügyvédek - könnyebben találnak munkát másoknál, és könnyebben is tartják meg az állásukat.

Következésképp, esetükben kisebb a valószínűsége annak, hogy fizetési gondjaik lesznek, és nem tudják törleszteni a részleteket.

A hitelező cég szerint először fordul elő Japánban, hogy az intelligencia alapján számítják ki, mekkora kamatot kell fizetnie az ügyfélnek. A magukat az okos kategóriába soroló klienseknek részt kell venniük egy nyelvvizsgán, és papírt kell hozniuk számítógépes ismereteikről.

Ha ezen felül ügyvédként, könyvelőként, orvosként, vagy pénzügyi tanácsadóként dolgoznak, akkor további kedvezményekre számíthatnak.

Sőt, ahogy régen Magyarországon a nagymama is kellett, hogy minél több valutát lehessen kiváltani, Japánban az okos családtagok is előnyt jelentenek, mert az ő tudásukat is beszámítják a lakáskamat megállapításánál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×