eur:
395.32
usd:
356.58
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Tarolnak a nők az üzleti életben

Voltak idők, amikor a nem nemesi származású nők csak akkor válhattak gazdag emberré, ha jól házasodtak. Mára azonban sok nő ügyesebben képes vagyonokat teremteni, mint férfitársaik, sőt, előbb-utóbb több üzletasszonnyal találkozhatunk, mint üzletemberrel.

A brit Barclays Wealth Management vizsgálata szerint a női milliárdosok száma 2020-ra meghaladhatja a férfiakét, arányuk ugyanis 13 év múlva 53 százalékos lehet, ha a napjainkra jellemző tendenciák folytatódnak.

Kiderült ugyani, hogy azon brit nők négyötöde, akiknek személyes vagyona meghaladja a 100 ezer fontot, azaz a 37 millió forintot, az összeget saját maga gyűjtötte össze keresetéből vagy üzleti tevékenységéből. Emellett egyre kevesebben vannak azok, akik örökölték a vagyonukat vagy válásuk után jutottak hozzá.

A vizsgálatból kiderült az is, hogy a nők a befektetések során sokkal inkább kerülik a kockázatokat, mint a férfiak, például a kiegyensúlyozott befektetési alapokat, vagy azokat, amelyekre árfolyam-garanciákat kínálnak.

Nagy-Britanniában ezt már több bank felismerte, épp ezért olyan termékkínálatot kezdtek el kialakítani, amely elképzeléseik szerint a nőket vonzhatják.

Mégis boldogít?

Megdőlni látszik az a nézet is, hogy a pénz nem boldogít. A több mint 500 ezer fonttal rendelkező nők 80 százaléka ugyanis azt mondta, hogy amióta vagyonos, azóta több szabadideje van, egészségesebben él, és sokkal tartalmasabban tölti ki az életét, mint korábban, azaz boldogabb.

A nők berobbanása az üzleti életbe, valószínűleg világjelenség. 2006-ról 2007-re ugyanis megugrott a The Sunday Times által, a leggazdagabb emberekről összeállított listán a nők száma.

Az is kiderült, hogy az üzletemberek és az üzletasszonyok által felhalmozott vagyonok értéke között szűkült a különbség az elmúlt években.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×