eur:
393.02
usd:
366.99
bux:
66821.6
2024. április 26. péntek Ervin

Jön a BMW és a Mercedes hibrid autója

Berlinben komoly vitát váltott ki az előző kormány zöldpárti fogyasztóvédelmi miniszterének azon kijelentése, amelyben a hibrid motorral ellátott Toyoták vásárlását ajánlotta honfitársainak.

A miniszternek leginkább azt vetették a szemére, hogy nem kellett volna külföldi gyártmányt népszerűsítenie, amikor német autógyárak is terveznek hasonló, környezetbarát meghajtású gépkocsikat. Most a BMW és a Mercedes is bejelentette, hogy hibrid motor megvalósításán dolgozik.

Az óriási kutatási költségek kordában tartására a két német autógyár szóvivői közölte azt is, hogy a kísérleteket közösen fogják folytatni, mert csak így lehet rövid időn belül piacra dobni a hibrid motorral működő új típusokat.

A két szóvivő azonban hangsúlyozta, hogy a találmányok hasznosítása során mind a BMW, mind pedig a Mercedes a hibrid hajtóműre is rányomja majd saját bélyegét.

Utaltak arra is, hogy becslésük szerint három éven belül a BMW és a Mercedes is versenyképes hibrid autóval léphet a nagyközönség elé.

A Mercedeseket gyártó Daimler-Chrysler két évvel ezelőtt megállapodást írt alá az amerikai General Motorsszal vegyes-meghajtású típusok kikísérletezéséről, és az eddig elért eredményeket most hozzáférhető teszik a BMW kutatói számára is.

A benzin és áram-meghajtású gépkocsikkal a Toyota a közelmúltban sikerrel tört be az Egyesült Államok piacára. Szakértők szerint főleg a városi forgalomban ígérkezik kimondottan környezetbarát közlekedési eszköznek a hibrid motor által hajtott autó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×