eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nehézséget okoz az átállás a magánnyugdíjpénztáraknak

A januári magánnyugdíjpénztári befizetéseket és bevallásokat már nem a pénztárakhoz, hanem az APEH kincstári számláira kell küldeniük a munkáltatóknak.

A Magánnyugdíjpénztárak Szövetségének elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva kiemelte, az átállás sok bonyodalmat és többletkiadást okoz majd a pénztáraknak, de egyúttal a munkáltatók adminisztrációs munkáját is nehezíti.

A változás miatt a pénztárakra óriási nyomás nehezedhet a tagok és a munkáltatók részéről, így az ügyfélszolgálati teendők és költségek is növekednek - emelte ki Fórizs Sándor. A szervezet vezetője szerint állami közfeladatokat is el kell látniuk a pénztáraknak, hogy tájékoztassák a tagokat a befizetésekről.

Növekedni fognak a függő bevallások, vagyis azok az azonosítatlan befizetések, amelyeket nem tudnak a számlákra jóváírni, illetve nőni fog az egyéni számlákra jóvá nem írható hozam mennyisége is - vázolta a Magánnyugdíjpénztárak Szövetségének elnöke.

Fórizs Sándor hozzátette: a kifizetések esetén az elszámolásoknál nem tudnak majd pontos adatokkal szolgálni, így a hátralékok és a követelések nőhetnek.

A szervezet elnöke ismertette, hogy az Államkincstárnak rögtön továbbítani kell a befolyó összegeket a pénztárak felé, így nem tarthatja vissza a pénzt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×