INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

Nehézséget okoz az átállás a magánnyugdíjpénztáraknak

Infostart

A januári magánnyugdíjpénztári befizetéseket és bevallásokat már nem a pénztárakhoz, hanem az APEH kincstári számláira kell küldeniük a munkáltatóknak.

A Magánnyugdíjpénztárak Szövetségének elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva kiemelte, az átállás sok bonyodalmat és többletkiadást okoz majd a pénztáraknak, de egyúttal a munkáltatók adminisztrációs munkáját is nehezíti.

A változás miatt a pénztárakra óriási nyomás nehezedhet a tagok és a munkáltatók részéről, így az ügyfélszolgálati teendők és költségek is növekednek - emelte ki Fórizs Sándor. A szervezet vezetője szerint állami közfeladatokat is el kell látniuk a pénztáraknak, hogy tájékoztassák a tagokat a befizetésekről.

Növekedni fognak a függő bevallások, vagyis azok az azonosítatlan befizetések, amelyeket nem tudnak a számlákra jóváírni, illetve nőni fog az egyéni számlákra jóvá nem írható hozam mennyisége is - vázolta a Magánnyugdíjpénztárak Szövetségének elnöke.

Fórizs Sándor hozzátette: a kifizetések esetén az elszámolásoknál nem tudnak majd pontos adatokkal szolgálni, így a hátralékok és a követelések nőhetnek.

A szervezet elnöke ismertette, hogy az Államkincstárnak rögtön továbbítani kell a befolyó összegeket a pénztárak felé, így nem tarthatja vissza a pénzt.

Kapcsolódó hang

Fórizs Sándor, a Magánnyugdíjpénztárak Szövetségének elnöke
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018