eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Hogyan valljuk be az adónkat?

A magánszemélyek az idén is háromféle módot választhatnak a személyi jövedelemadójuk bevallására: az önadózást, a munkáltatói adómegállapítást, feltéve ha a munkáltató vállalja, és az adóhatósági adómegállapítást.

A határidők nem változtak: az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek így most is február 15-éig, a többi magánszemélynek pedig május 21-éig kell a bevallásokat benyújtaniuk.

A visszaigényelt adót a bevallás benyújtásától számított 30 napon belül, legkorábban március 1-jétől kaphatják meg az adózók.

Papp István, az APEH főosztályvezetője az InfoRádióban elmondta: a törvény lehetőséget ad a munkaadóknak arra, hogy eldöntsék, átvállalják-e a munkavállalók adóbevallásának elkészítését.

Ha igen, akkor minden foglalkoztatottnak fel kell ajánlaniuk ezt a lehetőséget. De ha nem, akkor is segíteniük kell a munkavállalókat a bevallás elkészítésében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Új-Zélandon súlyos gondokat okozhat a zöldenergiára való túlságosan gyors átállás. Még a nagy szegmenst jelentő vízienergia sem garantálja – az aszályok miatt – a megbízható áramtermelést, ami, egy szakértői vélemény szerint kényszerű áramszünetekhez vezethet. Közben már több üzem bezárt, mert nem tud termelni a magas áramköltségek miatt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 1. 15:22
×
×
×
×