eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Magyar Telekom: szabálytalanok a montenegrói szerződések

Nem a vállalati előírásoknak megfelelően kötötték a Magyar Telekom montenegrói leányvállalatánál azokat a szerződéseket, amelyeket jelenleg is vizsgál a cég - derül ki a cég közleményéből.

A közlemény szerint a vizsgálat ugyan még nem zárult le, ám annyit már tudni lehet, hogy "a szerződéseket nem teljes egészében a szerződéskötés belső vállalati folyamatának megfelelően kötötték". A vizsgálat szerint az is kétséges, hogy a cég megfelelő ellenértéket kapott a szerződésekre kifizetett összegért.

A Magyar Telekom közleménye kitér arra is, hogy elbocsátották a montenegrói leányvállalat igazgatósági tagjait és elbocsátották azokat az alkalmazottakat, akik a szerződésekkel kapcsolatos adatokat semmisítettek meg.

A cég ezen kívül megszigorította a tanácsadói szerződések, akvizíciók és beszerzések ellenőrzését illetve a belső ellenőrzési folyamatokat.

A cég tavalyi nettó nyeresége - két montenegrói szerződés, illetve az Egyetemes Távközlési Alapba történő befizetés miatt - 1 milliárd 564 millió forinttal csökkent a korábban közölthöz képest, így a végleges, és a december 21-iki közgyűlésre előterjesztett nettó nyereség 78 milliárd 564 millió forint.

Az igazgatóság változatlanul részvényenként 70 forint osztalék és 3 forint késedelmi kompenzáció kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

A közgyűlési előterjesztések között a Magyar Telekom éves beszámolójában "bizonyos tanácsadói szerződések ügyében indult vizsgálat" címszó alatt az is szerepel, hogy összesen négy, nagyjából két milliárd forint értékű szerződést vizsgálnak.

Az éves beszámoló elejéről még hiányzik az egyébként kötelező, független könyvvizsgálói jelentés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×