eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A program, amelyik helyettünk fordít - 15 éves a MorphoLogic

Immár 15 éve dolgozik a gépi fordítás fejlesztésén a MorphoLogic. A cég ügyvezető igazgatója szerint a legnagyobb sikernek azt tartják, hogy a vállalkozás túlélte az elmúlt másfél évtizedet, és közben végig nyelvtechnológiával foglalkozhattak.

A MorphoLogic szolgáltatásának segítségével az is olvashatja és megértheti például a BBC honlapját, vagy bármely más angol nyelvű internetes oldalt, aki nem tud angolul.

A fordítás ugyan nem tökéletes, viszont rendkívül gyors, és, ami még fontosabb, érthető szöveget biztosít a felhasználónak - mondta a MorphoLogic ügyvezető igazgatója.

Prószéky Gábor megjegyezte, hogy amikor megkérdezik tőle, mi volt az elmúlt 15 év legnagyobb eredménye, azt szokta válaszolni: az, hogy most 15 éves a cég, és mégis még mindig magyar magánemberek kezében van, ugyanúgy, mint amikor elindultak.

"Mint eredmény, számunkra nagyon fontos, hogy nem haltunk éhen, és közben nem vállaltuk adóprogramok írását, végig a nyelvtechnológiával tudtunk foglalkozni" - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A céget még 1991-ben alapították, számítógépes nyelvészeti kutatásokra. Olyan megoldások kidolgozásával foglalkoznak, amely lehetővé teszi szövegek gépi fordítását, például az egér segítésével vagy a szövegszerkesztő programban, de a szótárak immár az interneten is elérhetőek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×