eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

OTP: most érdemes hosszú lejáratú kötvénybe fektetni

Az OTP Bank elemzői szerint a piac túlárazza a belpolitikai kockázatokat, ezért a hosszú lejáratú kötvények hozam- és prémiumszintje "beszállásra" jó.

Az elemzők a bank havi portfoliójelentése szerint a kamatemelési várakozásokra leginkább érzékeny hároméves lejárat kivételével továbbra is vonzónak tartják a hosszú futamidejű kötvényeket.

A hároméves kötvény vonzerejét mérsékli, hogy a jegybank az inflációs kockázatok miatt a várakozásoknál nagyobb mértékben emelheti az alapkamatot.

A banki elemzők szerint a magyarországi piac - a régióval összhangban - a belpolitikai helyzet stabilizálódásáig alulteljesítő maradhat.

A jövő évi költségvetési egyenlegjavulás hitelessé válásával a diszkonttényezőt jelentő kockázati prémiumok szűkülhetnek, ezért a jelenlegi eladói hullámokat követően kialakult lokális mélypontok kedvező vételi alkalmat jelenthetnek a hosszabb távra befektetőknek - áll a portfoliójelentésben

Az elemzők a konjunkturális valamint az inflációs folyamatok alapján azt várják, hogy a Fed elérkezett a kamatemelési ciklus végéhez. Európában az EKB politikáját - a biztosra vehető októberi kamatemelés után - elsődlegesen a konjunktúra tartóssága fogja meghatározni.

Az amerikai és európai részvénypiacok szárnyalását megtörheti, ha a bérköltségek emelkedése miatt növekszik az inflációs nyomás, szűkülnek a vállalati profitmarzsok és tovább emelkednek a kötvényhozamok.

Az amerikai gazdaság fokozatos lassulása mellett csak átmeneti lehet a megingás, várhatóan folytatódik az emelkedő trend a fejlett részvénypiacokon - vélik az OTP Bank elemzői.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×