eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Itt a megszorító csomag, most vegyen lakást!

A kormány megszorító csomagja következtében várhatóan még jobban visszaesik a lassan háromnegyed éve stagnáló lakáspiac - mondta el az InfoRádiónak Petz Raymund a GKI kutatásvezetője. Áprilisban még 75 ezer háztartás akart új otthont vásárolni, mostanra azonban felük már lemondott erről.

A lakáspiacot háromnegyed éve a stagnálás jellemzi, ami egy jelentős túlkínálatot takar mind az új, mind a használt lakások piacán. Petz Raymund szerint a megszorítások hatására várhatóan még inkább visszaesnek a lakáseladások.

A megszorító csomag gyakorlatilag a felére mérsékelte a lakosság ingatlanvásárlási és felújítási terveit. Áprilisban még bizakodóak voltak az ember, 75 ezer háztartásban nyilatkoztak úgy, hogy új lakást vennének. Ez a tendencia azonban megtört, és lakásvásárlást, illetve felújítást tervezők számára közel a felére, 38 ezer háztartásra esett vissza.

Bár a raktár- és irodapiacon is kisebb csökkenés tapasztalható, de a GKI kutatásvezetője szerint komoly visszaesésről egyelőre nem lehet beszélni. Az üzlethelyiségek piaca ugyanakkor már egy fél éve komoly fellendülést mutat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×