eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma

A befektetők legfeljebb egy-két hónapos türelmi időt adnak az új kormánynak

Reális veszély lehet a forint jelentős gyengülése, amennyiben a megalakuló új kormány egy-két hónapon belül nem tesz lépéseket az államháztartás rendbetételére - mondta a CA-IB Alapkezelő elemzője annak kapcsán, hogy a Goldman Sachs elemzése 280 forint feletti eurót valószínűsít.

Fórián-Szabó Gergely hozzátette: a reformok elmaradása és a forint további gyengülése maga után vonhatja a jegybanki alapkamat emelését is.

Az elemző szerint az euró árfolyama a 282 forintot is meghaladhatja, ha a megalakuló kormány nem teszi meg a szükséges intézkedéseket.

Hozzátette: a választások után egy-két hónappal lejár a befektetők türelme, és komolyabb "büntetőhullámot" indíthatnak a forint ellen.

A kormánynak néhány hete van a változtatásra, és arra, hogy megtámogassa a forint árfolyamát és az állampapírpiacot - mondta Fórián-Szabó Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×