eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rekordév az Audinál

Tavaly az Audi konszern árbevétele 8,5, adózás előtti nyeresége 14,6 százalékkal nőtt. Jól teljesített a német cég magyar leányvállalata is, a győri Audi Hungaria Motor Kft. adó előtti eredménye 320 millió euró volt, az új, nemzetközi pénzügyi beszámolási szabvány (IFRS) szerint, 6,3 százalékkal több, mint 2004-ben.

A cég magyar leányvállalatának árbevétele 4,2 milliárd euróra nőtt a 2004-es 3,9 milliárd euróról.

A konszern egyik központi motorbeszállítójának számító győri cégnél tavaly rekordmennyiségű, 1,7 millió motor készült, 14 százalékkal több, mint az előző évben.

Elsősorban a négyhengeres dízelmotorok járultak hozzá a sikerhez, de bővült is a motorválaszték.

Az egyik új, nagyteljesítményű nyolchengeres motort az Audi egyik csúcsmodelljébe, az Audi RS4-be építik be.

Az elmúlt évben 12 ezer sportautó - TT Coupé és TT Roadster - is készült Győrött. Emellett folynak az előkészületek az új TT modell gyártásának megkezdésére, amely az idei év egyik újdonsága lesz.

Az Audi konszern tavaly 6,4 százalékkal több, csaknem 830 ezer járművet szállított ki a vevőkhöz. A cég a világ 39 piacán döntött vállalati rekordot.

Nyugat-Európában a cég piaci részesedése tavaly elérte a 4,2 százalékot.

A legnagyobb növekedést, 13 százalékot Spanyolországban könyvelhette el a márka. Kelet-Európában közel 20 százalékos növekedést értek el, amelyhez legnagyobb mértékben az orosz piac fejlődése járult hozzá.

Az Audi az idén számos új modellel jelenik meg a piacon, ilyen többek között a Q7 modell, amely március 10-én jelenik meg az európai piacon, és amelyből már több mint 13 ezret rendeltek a vásárlók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×