eur:
394.4
usd:
371.58
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Magyar eurókötvény: 0,15 százalékpontos hozamfelár

A várhatóan kedden kiadandó új magyar egymilliárd dolláros eurókötvényt úgy árazzák, hogy a hozama korülbelül 0,15 százalékpont legyen az irányadó átlagos eurókamatcsere-hozam (mid-swaps) fölött, közölték a főszervező Société Générale-nál kedden.

A tavaly február 15-én kiadott, legutóbbi magyar fix kamatozású eurokötvény, egymilliárd euró 15 évre, 0,12 százalékpontos felárral indult az eurókamatcsere-hozam fölött.

Csehország legutóbbi, tavaly márciusban kiadott egymilliárd eurós, 15 éves eurokötvénye 0,10 százalékpontos hozamfelárral indult.

Az Államadósság Kezelő Központ Rt.(ÁKK) decemberben adott megbízást a londoni HSBC Bank Plc-nek, a párizsi Société Générale-nak és a londoni UBS Investment Banknak az egymilliárd euró összegű, fix kamatozású, 10 éves futamidejű, 2016. júliusban lejáró kötvény kibocsátásának megszervezésére a Magyar Köztársaság részére.

Az Államadósság Kezelő Központ Rt. a befolyó összeget általános finanszírozási célokra használja fel. Az ÁKK az idén a bruttó piaci devizakibocsátást 2 milliárd euróra tervezi.

Tavaly az első félévben bruttó 3,5 milliárd eurónyi devizakötvényt bocsátottak ki - ennyi volt az egész évi terv -, januárban 1,5 milliárd dollárért 10 éves, februárban egy milliárd euró értékben 15 éves eurokötvényt, április végén 500 millió fontért fontkötvényt 12 évre, június végén pedig 5 és 7 évre jenkötvényt adtak ki, összesen 75 milliárd jen értékben.

A második félévben, októberben az éves terven felül még egy 7 éves, változó kamatú eurókötvény kibocsátására került sor, 500 millió euró névértéken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×