eur:
384.52
usd:
353.51
bux:
69891.91
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Kóka szerint biztosított a magyar gázellátás

Az orosz-ukrán gázvita ellenére is biztosított Magyarország gázellátása - közölte a gazdasági tárca vezetője.

Kóka János elmondta: a kormány tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy a későbbiekben se legyen fennakadás a szállításokban.

Az orosz-ukrán vita azért bontakozott ki, mert az orosz Gazprom a jövőben a jelenlegi ár többszöröséért kívánja eladni a földgázt Ukrajnának.

A cég azzal fenyegetőzik, hogy beszünteti a gázszállítást Kijevnek, ha az év végéig nem születik megállapodás.

Szakértők szerint az ukrajnai csővezeték esetleges elzárása befolyásolná a közép- és nyugat-európai szállításokat is.

A Gazprom közölte: nem tudja garantálni, hogy az ukrán fél a földgázszállítmányokat maradéktalanul eljuttatja az ukrán-magyar határra.

Kóka János azt mondta: Magyarország körülbelül hárommilliárd köbméternyi gáztartalékkal rendelkezik. A miniszter úgy vélte, hogy a tartalékok hónapokon keresztül biztosítanák a zavartalan gázellátást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

N. Rózsa Erzsébet az Arénában: akár meglepő változások is lehetnek a legfőbb iráni vezetésben

Valószínűleg komoly harcok zajlanak a háttérben, hogy ki legyen a következő ajatollah, több forgatókönyv is elképzelhető – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, aki arról is beszélt, hogy egyre nehezebb helyzetbe kerül az izraeli miniszterelnök azzal, hogy nem áll elő kész tervvel a gázai konfliktus lehetséges lezárását illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. Lengyelország is mérlegeli ezt a lehetőséget. A NATO parlamenti gyűlése támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól - Oroszország számára ez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×