eur:
389.53
usd:
357.84
bux:
73304.01
2024. július 22. hétfő Magdolna

Európai bírósági döntés a veszteség leírásáról

Az Európai Bíróság döntése szerint a nemzetközi cégek leírhatják adózás előtti nyereségükből a más országban működő leányvállalataik által termelt veszteséget, feltéve, ha azok nem tudják azt megtenni saját működési területükön.

A bíróság ugyanakkor elismerte: a kormányok felléphetnek az ellen, hogy egy vállalat kihasználja a 25 tagállam adózási különbségeit, és megakadályozhatják azt is, hogy a veszteséget az anyacégnél és a leányvállalatnál is leírják.

Korábban a brit adóhatóság ezt megtagadta a Marks and Spencer cégtől, amely éppen nagy külföldi veszteségeire hivatkozva szüntette be tevékenységét 2001-ben Franciaországban, Németországban, valamint Belgiumban, és a veszteségeket megpróbálta Nagy-Britanniában leírni.

A cég az adóhatóság döntése után fordult az Európai Bírósághoz jogorvoslatért. Szakértők úgy vélik: egyes európai kormányoknak több száz millió euró veszteséget okozhat az Európai Bíróság mostani döntése.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, valószínűleg Kamala Harris lesz a demokraták új elnökjelöltje, pedig sokan nem kedvelik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A magyar diákok harmada magas pénzügyi műveltséggel rendelkezik

A magyar diákok harmada magas pénzügyi műveltséggel rendelkezik

Csaknem minden harmadik magyar diák kifejezetten magas pénzügyi műveltséggel, a hazai tanulók 81,7 százaléka a társadalmi szempontból elvárható vagy annál magasabb szintű pénzügyi képességekkel rendelkezik - ez derült ki az Oktatási Hivatal és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészült a 2022-es PISA vizsgálat pénzügyi műveltség mérésének magyar jelentéséből. A magyar diákok által elért átlagpontszám 492, amely meghaladja a mérésben részt vevő 20 ország 475 pontos átlagát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×