Infostart.hu
eur:
388.61
usd:
329.96
bux:
110890.99
2025. december 23. kedd Viktória
Nyitókép: Pixabay

Így vizezve finomabb a kávé

Amerikai kutatók arra jutottak, hogy ha őrlés előtt némi vizet ad az ember a kávébabokhoz, az jobb ízélményt ad a főzés után.

Sok dologtól függhet, hogy egy kávénak milyen íze van. Ilyen például a pörkölés mértéke vagy a főzés módja, és most úgy tűnik, a kávészemek darálása is hatással lehet erre, legalábbis erre jutottak az Oregoni Egyetem kutatói - írta a Matter című tudományos lap alapján a hvg.hu.

A vizsgálat során a szakemberek azt találták, hogy ha a kávébabot az őrlés előtt benedvesítik, akkor jobb íz érhető el a főzés során, ráadásul a statikus elektromosság okozta pazarlást is ki lehet védeni a módszerrel. Mint a cikkben írják, az őrlésben feltöltődő kávérészecskék összetapadva eltömíthetik a darálót, így az egyenetlen őrlés miatt egyenetlen lesz a főzés is, emiatt pedig kevésbé lesz finom a lefőzött kávé.

Az Earth.com szerint a kávébabok darálás előtti nedvesítése csökkenti a statikus elektromosságot, megakadályozza a csomósodást, valamint egyenletesebb őrlést biztosít, ami javítja a főzött kávé minőségét és ízét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Az amerikai tőzsde ritka teljesítményre készül – már csak 3% hiányzik

Az amerikai tőzsde ritka teljesítményre készül – már csak 3% hiányzik

Emelkedéssel zártak pénteken az amerikai tőzsdék, amelyet az ázsiai piacokon szintén erősödés követett ma reggel. A mesterséges intelligencia körüli feléledő optimizmus hozzájárult a jó hangulathoz. Európában ehhez képest visszafogott mozgások voltak a mai kereskedésben, enyhe esés volt a jellemző a tőzsdéken. Közben a nemesfémek ralija tovább folytatódott, az arany új történelmi csúcsra ment, de jól teljesít az ezüst is. Emelkedett az olaj ára is a Venezuela közelében fokozódó geopolitikai feszültségek miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×