eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Nyitókép: Michael Blann/Getty Images

Kettészakad az ország, hamarosan 11 foknál se lesz melegebb egyes vármegyékben - térkép

A Nyugat-Dunántúlon kiadós mennyiségű eső is eshet.

A frontális felhőzet csak lassan halad kelet felé, ezért csütörtökön az ország keleti felén alapvetően napos idő várható a fátyolfelhők mellett, míg a Dunántúlon nyugat, északnyugat felé haladva egyre több és vastagabb lesz a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon tartós eső várható, ott kiadós mennyiség is hullhat, az összefüggő csapadékzóna lassan araszol kelet felé. Emellett a déli, délnyugati országrészben egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az ország nyugati felén megélénkül, a nyugati tájakon megerősödik az északnyugatira forduló szél, míg keleten döntően mérsékelt marad az alapvetően déli légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 29, de a Dunántúl északnyugati felén ennél jóval alacsonyabban, 14 és 20 fok között alakul,

a nyugati határ mentén reggel, délelőtt áll be a maximum-hőmérséklet – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Többfelé kell számítani esőre, záporra, keleten akár zivatar is kialakulhat. Több körzetben kiadósabb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati szelet főleg a nyugati, valamint a középső országrészben erős, sok helyütt viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 17, délután 10 és 28 fok között alakul, nyugat felé haladva lesz a hűvösebb idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×