eur:
390.55
usd:
358.74
bux:
0
2024. július 22. hétfő Magdolna
Middle-aged woman leaned on sofa resting in living room cools herself with orange colour hand fan touch forehead feels unwell suffers from unbearable hot summer weather at home without airconditioner
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Veszélyes tünetek – ha ezeket észleli magán a hosszú kánikulában, nagyon vigyázzon

Az idős emberek, valamint a betegek kiemelt kockázati csoportba tartoznak, ám de van, amire akkor is oda kell figyelni, ha egyébként teljesen egészséges.

A hőkimerülés akkor következik be, amikor valaki már nem képes „funkcionálni” a melegben, jellemzően azért, mert a szíve egyszerűen képtelen lépést tartani a felé támasztott követelményekkel, és túlmelegszik. A szervezet ugyanis túl sok vizet és sót veszít, jellemzően az izzadás révén – írja a hvg.hu. A hőkimerülés szinte bármilyen körülmények között jelentkezhet, az edzéstől a gyári munkán át a buszmegállóban történő hosszas várakozásig a forró, párás időben.

A hőkimerülés jellemző legsúlyosabb tünetei:

  • szédülés,
  • hányinger,
  • ájulás.

A további tünetek közé sorolható

  • a fejfájás,
  • az izomgörcs,
  • a magasabb pulzusszám.

Jellemzően azokat az embereket érinti a probléma, akik a forró nyári időszakban, a hőhullámok idején hosszú ideig vannak a szabadban, úgy, hogy közben nem tartanak szünetet a folyadékpótlásra, vagy arra, hogy egy kicsit lehűlhessenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Új fronton lendült támadásba Moszkva, lángol a millerovói repülőtér - Híreink Ukrajnából hétfőn

Új fronton lendült támadásba Moszkva, lángol a millerovói repülőtér - Híreink Ukrajnából hétfőn

Az orosz csapatok a régóta viszonylag nyugodtnak számító Harkiv térségében lendültek támadásba, egy települést el is foglaltak. Az ukrán drónok a millerovói repülőteret támadták, az akció következtében több épület lángra is kapott. Ukrajna egyik legfontosabb támogatója, Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökválasztástól, alelnökét, Kamala Harrist támogatja. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×