eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Facebook

Drámai felvételek: mandarinnagyságú jég verte el Pomázt, víz alatt Szentendre

Óriási vihar csapott le a Dunakanyar térségére.

Beindultak a délutáni viharok, Budapest északi része felett jókora zivatartömb állt össze és vette célba a Dunakanyart.

Egyre inkább kezdik ellepni az országot a zivatarok, a Dunántúl északi felén, Kecskeméttől délre, délkeleten és Budapesttől délre is csapadékgócok jelentek meg a radarképen, melyek közül a legintenzívebb éppen a főváros északi kerületeit kapta telibe, ott áthaladva pedig célba vette a Dunakanyart – írja az Időkép.

Pomázon 4-5 centis jég hullott, egy-egy jégszem a mandarin nagyságát is elérte.

A zivatarok mai másik fő veszélyforrása a hirtelen lezúduló csapadék, amelyből Szentendre rövid idő alatt 33 millimétert kapott. Óriási légzuhataggal érkezett a vihar a városba.

Jégeső is volt a városban:

"Durva a helyzet a 11-esen. Több mellékutcában az autók aljáig ér a víz. A csatornákból jön fel a csapadék" – írja a TV Szentendre.

A heves esőzés miatt több helyen is járhatatlan a 11-es főút Budakalász és Tahitótfalu között szerda délután, a hegyről leömlő víz tengelyig érő folyóvá változtatta a főutat. Rengeteg hordalék nehezíti a közlekedést Leányfalu és Tahitótfalu között: a sár és a rengeteg fa és más anyag miatt több szakaszon csak egy sávon lehet közlekedni. A délutáni, amúgy is erős forgalom jelenleg még nehezebben halad, akár egy órával is megnőhet a menetidő - közölte az Útinform.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×