eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Federal Way, WA, USA - Dec 11 2011
Nyitókép: 4kodiak/Getty Images

Szigorítás jön a YouTube-on, korlátozást vezetnek be

A videómegosztó platform a lőfegyverekkel foglalkozó videók elérhetőségét korlátozza. Azok szerint, akik a szigorításért kampányoltak, ez egy ígéretes kezdet, de közel sem az út vége.

A YouTube megtilt minden olyan videót, amely bemutatja, hogy hogyan kell eltávolítani a lőfegyverek biztonsági rendszereit, valamint korlátozza a házi készítésű, a 3D nyomtatású, és az automata lőfegyvereket bemutató videókat a 18 éven aluliaknak - írja a Sky News híradása nyomán a Világgazdaság.

A videomegosztó platform az új szabályozást június 18-tól lépteti életbe.

Azután jutott erre az elhatározásra a Google, hogy többen is felszólították, védje meg a kiskorú felhasználókat a traumatizáló kép- és hanganyagoktól, valamint ne bátorítsa őket erőszakos cselekmény elkövetésére. A szigorításért kampányolók szerint a videómegosztó oldal intézkedése jó kezdet, de még sok a teendője.

Katie Paul, a Tech Transparency Project igazgatója szkeptikusan áll a bejelentéshez: "Mint a YouTube esetében mindig, a változás bizonyítéka az lesz, ha a vállalat betartja az irányelveit. Amíg a YouTube nem tesz valódi lépéseket, hogy a lőfegyvereket tartalmazó videók ne jussanak el a kiskorúakhoz, addig az irányelvei üres szavak maradnak."

Az elmúlt négy év során a legtöbb elhunyt amerikai kiskorú lőfegyver okozta sérülés miatt vesztette életét, két éve pedig rekordszintre emelkedett a lövöldözés miatti gyermekhalálozás száma az Egyesült Államokban

a National Institute for Health Care Management Foundation szerint.

Tavaly egy kutatás során a Tech Transparency Project tavaly olyan fiókokat hozott létre a videómegosztó oldalon, amelyek utánozták egy videójátékokat szerető, átlagos, 9 éves amerikai kisfiú felhasználói szokásait. Mint kiderült, a platform a fiókoknak többször felkavaró, iskolai lövöldözésekről készült, valamint lőfegyverhasználati és a lőfegyverek teljesen automatikussá alakításáról szóló videókat ajánlott.

Az így felbukkant videók egy részéről Alvin Bragg manhattani körzeti ügyész megállapította, hogy megsértették a YouTube erőszakos vagy véres tartalommal kapcsolatos irányelveit - teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×