eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 22. szombat Paulina
Nyitókép: Microsoft

Nem tágít a Microsoft, végleg elengedné a Windows 10-et - amit korábban utolsó verziónak tervezett

Holott a felhasználók 70 százaléka még mindig ezt az operációs rendszert használja számítógépein.

A Microsoft kitart a Windows 10 nyugdíjazása mellett, a rendszer 70 százalék körüli piaci részesedése ellenére is leállítja az operációs rendszer ingyenes támogatását - írja az Origo. Ezután a felhasználók csak pénzért kaphatnának hozzá biztonsági frissítéseket, és azt is csak három éven át.

A tech-óriás két új módon is igyekszik felhívni erre a felhasználók figyelmét:

egyrészt a májusi összegző frissítések telepítése után a rendszer egy tájékoztatót fog megjeleníteni ismétlődően, másrészt egy új információs weboldalt is indítottak, mindkettőben a Windows 11-re való átállásra buzdítják az embereket.

A weblapon semmilyen váratlan újdonsággal sem szolgál a vállalat, csupán felemlegeti a Windows 10 támogatásnak a végét, továbbá az előnyeit taglalva próbálja a Windows 11-re való ingyenes frissítésre, vagy egy ezzel gyárilag előtelepített új számítógép megvásárlására bírni a felhasználókat - írja a lap.

A fizetős támogatási lehetőségekről csak az oldal alján található gyakori kérdések között tesz említést, későbbre ígérve az árakkal kapcsolatos információkat. Hozzáteszik, a nem személyes használatú Windows 10 biztonsági frissítéseinek árszabását már nyilvánosságra hozták, és nem olcsók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 11:08
×
×
×
×