eur:
395.98
usd:
366.52
bux:
70227.88
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: Microsoft

Nem tágít a Microsoft, végleg elengedné a Windows 10-et - amit korábban utolsó verziónak tervezett

Holott a felhasználók 70 százaléka még mindig ezt az operációs rendszert használja számítógépein.

A Microsoft kitart a Windows 10 nyugdíjazása mellett, a rendszer 70 százalék körüli piaci részesedése ellenére is leállítja az operációs rendszer ingyenes támogatását - írja az Origo. Ezután a felhasználók csak pénzért kaphatnának hozzá biztonsági frissítéseket, és azt is csak három éven át.

A tech-óriás két új módon is igyekszik felhívni erre a felhasználók figyelmét:

egyrészt a májusi összegző frissítések telepítése után a rendszer egy tájékoztatót fog megjeleníteni ismétlődően, másrészt egy új információs weboldalt is indítottak, mindkettőben a Windows 11-re való átállásra buzdítják az embereket.

A weblapon semmilyen váratlan újdonsággal sem szolgál a vállalat, csupán felemlegeti a Windows 10 támogatásnak a végét, továbbá az előnyeit taglalva próbálja a Windows 11-re való ingyenes frissítésre, vagy egy ezzel gyárilag előtelepített új számítógép megvásárlására bírni a felhasználókat - írja a lap.

A fizetős támogatási lehetőségekről csak az oldal alján található gyakori kérdések között tesz említést, későbbre ígérve az árakkal kapcsolatos információkat. Hozzáteszik, a nem személyes használatú Windows 10 biztonsági frissítéseinek árszabását már nyilvánosságra hozták, és nem olcsók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×