eur:
394.19
usd:
363.79
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Brown Deers Walking Across the Road.
Nyitókép: Kenneth Chow/Getty Images

Hihetetlen okból árasztották el szarvasok a 83-as főutat

Az állatok viselkedése egyáltalán nem váratlan, ugyanis egy számukra nélkülözhetetlen ásványi anyagot igyekeztek magukhoz venni.

A 83-as főúton, Farkasgyepűnél jelentek meg csütörtökön hajnalban a szarvasok, a jelenséget a Magyar Közút egyik forgalomfigyelő kamerája vette fel. A magyarázat egyszerű:

azért jelentek meg az állatok nagy számban, hogy felnyalogassák az útra kiszórt sót.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook-oldalán azt írja, nem példátlan ez a viselkedés, és pontosan ezért fontos, hogy mindig figyeljünk vezetés közben, mert bármikor jöhetnek nem várt helyzetek:

A vállalat azt írja, a szarvasok jól elvoltak, nagyjából két órán át csemegéztek. Volt, van is miből: csak ezen a héten eddig, országosan több mint 14 millió kilogramm útszóró sót juttattak ki a kezelésükbe tartozó utakra. Az útszóró só egyébként természetes anyag, bár emberi fogyasztásra nem ajánlott, de a szarvasokra nem káros.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×