eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Brown Deers Walking Across the Road.
Nyitókép: Kenneth Chow/Getty Images

Hihetetlen okból árasztották el szarvasok a 83-as főutat

Az állatok viselkedése egyáltalán nem váratlan, ugyanis egy számukra nélkülözhetetlen ásványi anyagot igyekeztek magukhoz venni.

A 83-as főúton, Farkasgyepűnél jelentek meg csütörtökön hajnalban a szarvasok, a jelenséget a Magyar Közút egyik forgalomfigyelő kamerája vette fel. A magyarázat egyszerű:

azért jelentek meg az állatok nagy számban, hogy felnyalogassák az útra kiszórt sót.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook-oldalán azt írja, nem példátlan ez a viselkedés, és pontosan ezért fontos, hogy mindig figyeljünk vezetés közben, mert bármikor jöhetnek nem várt helyzetek:

A vállalat azt írja, a szarvasok jól elvoltak, nagyjából két órán át csemegéztek. Volt, van is miből: csak ezen a héten eddig, országosan több mint 14 millió kilogramm útszóró sót juttattak ki a kezelésükbe tartozó utakra. Az útszóró só egyébként természetes anyag, bár emberi fogyasztásra nem ajánlott, de a szarvasokra nem káros.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×