eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/ Amazon.com

Az Amazonról is eltűnhetnek egyes termékek

Az Európai Bizottság szerdán információkérés céljából megkeresést küldött az Amazon online kereskedelmi platformnak, felkérve az óriáscéget, hogy adjon további tájékoztatást arról, hogy milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére.

Az óriásvállalatnak december 6-ig kell a kért információkat a bizottság rendelkezésére bocsátania. Az Amazon válaszainak értékelése alapján a testület mérlegelni fogja a következő lépéseket. A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért. Amennyiben a vállalat nem válaszol a megkeresésre időben, a testület dönthet úgy, hogy határozatban kéri a tájékoztatást. Ebben az esetben a határidőre történő válaszadás elmulasztása bírság kiszabását vonhatja maga után - hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság.

Az EU az elmúlt hetekben hasonló információkérést küldött az X, a Meta, és a TikTok közösségi felületeknek a dezinformációs tartalmak, illetve az AliExpress online kereskedelmi platformnak illegális termékek kezelésével kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×