eur:
382.03
usd:
353.62
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus

Itt a rettenetes Google-bejelentés a gmaileseknek

Vagy mégsem olyan rettenetes? A Google elkezd Gmail-fiókokat törölni, de akinek csak egy van, semmitől se féljen!

A Forbes tudomása szerint ma mintegy 1,8 milliárd aktív Gmail-felhasználó van, ám a Google Fotók szolgáltatást még ennél is többen használják. A közelmúltban azonban figyelmeztetés érkezett a Google-tól, hogy decemberben lekapcsolják az inaktív Gmail-fiókokat. Most az vált világossá, mitől tekint inaktívnak egy fiókot a Google, illetve hogy mit érint a törlés.

Nos, a Google inaktív fiókokra vonatkozó szabályzata azokra a fiókokra vonatkozik, amelyeket "legalább két éve" nem használtak vagy nem jelentkeztek be.

A vállalat azt ígéri, lassan, körültekintően és "hangosan" megy majd végbe a tisztogatás.

Az első törölt fiókok azok lesznek, amelyeket létrehozataluk óta nem használtak.

De miért van erre szükség? A hivatkozás a biztonságot jelöli meg okként, egyrészt régi, nem biztonságos jelszavak "ülnek" alattuk, ami az adatlopás szempontjából lehet veszélyes.

A Google egyébként e mentén azt ajánlja, legyen mindenkinek kétlépcsős azonosítású fiókja, hogy ne léphessen be a fiókjába bárki, aki valamilyen módon szert tesz a jelszóra, illetve vannak ma már jelszókezelő alkalmazások is, amelyek szintén segítenek.

Ha valaki bizonytalan abban, hogy elhagyottnak ítéli-e fiókját a Google, tudjon róla, hogy ha csak egy Gmail-fiókja van valakinek (két éve), semmilyen tennivalója nincs. Aki archívumként használ egy másikat is, kétévente be kell jelentkezni, és máris aktív a fiók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Drasztikusan átalakítaná az új hatóság a vagyonnyilatkozati rendszert

Drasztikusan átalakítaná az új hatóság a vagyonnyilatkozati rendszert

Az egy éve, az Európai Bizottsággal a kondicionalitási eljárásban kötött megállapodás részeként megalakult Integritás Hatóság egy 16 pontos javaslattal állt elő a vagyonnyilatkozati rendszer átalakítására. Biró Ferenc, a szervezet elnöke szerint jelenleg csupán elvi szinten létezik ellenőrzés a politikusi vagyonbevallásoknál, ezért javítani kell azt az átláthatóság és az elszámoltathatóság érdekében. Egységes rendszer, kibővített érintetti kör és szerepel az IH csomagjában – derül ki a Telex beszámolójából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×