eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: BKK

Kovács Bendegúz elmondta, meddig érvényesek az olcsón megvásárolt BKK-jegyek

A szeptemberi áremelés után még egy évig érvényesek az addig megvásárolt BKK-jegyek. Közben kiderült a BudapestGo alkalmazáson keresztül vásárolják a teljes árú havi bérletek negyedét.

"A vonal- és gyűjtőjegyek 2024. augusztus 31-ig felhasználhatóak lesznek, tehát senkinek nem érdemes aggódni amiatt, hogy esetleg ne tudna használni a mostanában megvásárolt jegyeit a következő év folyamán" – mondta az InfoRádióban Kovács Bendegúz, a Budapesti Közlekedési Központ szakszóvivője.

Ezután 2024. szeptember 1-től már csak az új jegyekkel lehet majd utazni a BKK járatain. A korábban megvásárolt jegyek valamilyen módon visszaválthatók, de Kovács Bendegúz azt javasolja, elsősorban a bérleteket vásárolják, hiszen azok ára tíz éve nem változott.

Kiemelte,

az utóbbi években a bankkártyás vásárlások "törnek előre", illetve az ügyfelek kedvelik az automatákat, mert a vásárlások több mint fele ezen keresztül történik.

A bankkártyás vásárlások abba az irányba terelik az embereket, hogy nagyobb értékű termékeket vásároljanak: az automatákon keresztül lebonyolított bankkártyás vásárlások értéke 80 százalékot tesz ki.

Az automatáknál lehet fizetni készpénzzel is, de annak érdekében, hogy csökkentsék a csalási lehetőségeket, időről-időre kizárólag bankkártyás fizetési megoldást biztosítanak - tette hozzá Kovács Bendegúz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×