eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Szertefoszlott az egyik legártatlanabb karácsonyi remény

Fehér helyett szürke időnk lesz az ország nagy részén.

Idén sem várható fehér karácsony – mondta az InfoRádiónak Fehér Balázs meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A karácsony előtti hétvégén csapadékosabb időjárás érkezik, azonban ennek nagy része eső formájában fog leesni, és mire átváltana havazásba, addigra az érkező szárazabb levegővel az ország nagy részén meg is szűnik a csapadék.

A 19-i hét elején ugyan hidegebb légtömeg lesz felettünk, de ez is lassan távozni fog. A hét közepétől melegedés érkezik a magasban, és számottevő csapadék továbbra sem lesz várható.

"Ez azt vetíti előre, hogy bár összességében a karácsonyi héten az átlagnál hűvösebb lesz, de száraz idő várható, és

csak nagyon kis körzetekben, elsősorban a hegyekben lehet fehér a karácsony az idei évben"

– mondta Fehér Balázs.

Az elmúlt évek többségében sem volt fehér a karácsony, bár a kilencvenes években és a kétezres évek elején az átlagosnál hidegebb időben azért előfordult havazás ebben az időszakban. Így volt ez 1991-ben, 1996-ban, 1998-ban, illetve 2001-ben és 2002-ben. Az összes többi évben vagy egyáltalán nem volt hó, vagy legfeljebb a három ünnepi nap egyikén látszott valamicske hótakaró - idézte fel az Országos Meteorológiai Intézet munkatársa.

Az elmúlt 5-6 évben semennyi hó sem volt karácsonykor, és csupán 2021-ben fordult elő egyetlen nap, amikor leesett legalább pár centiméternyi hó ott, ahol a meteorológiai állomáson a hóvastagságot mérik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×