eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Fotó: rendőrségi videó

Legendás bűnügyeket oldottak meg - Felköszöntötték a magyar főrendőrt

Zsigulival mentek szombaton felköszönteni Budapest korábbi rendőrfőkapitányát. Bodrácska János 80 éves, a korabeli sajtó imádta az egykori főrendőrt.

„Aki felszerel a rendőrséghez, az soha nem abban gondolkozik, hogy holnap főkapitány leszek. Erről szó sincs. Arról van szó, hogy kap egy feladatot és ezt a feladatot vagy jól csinálja, vagy rosszul csinálja. Én, amikor felszereltem a rendőrséghez, eldöntöttem, hogy ha már ezt csinálom, akkor olyan szinten csináljam, hogy mindent tudjak róla, ami előre viszi az én munkámat” - így kezdte főkapitányságának történetét az egykori budapesti főkapitány a BRFK 140 című könyvben. (Nothoff Ingrid – Dobó Katalin Anita – Szabó Bettina – Sári Tamás Dávi könyvéről van szó).

A rendőrök korabeli rendőrautóval mentek el felköszönteni Bodrácska Jánost és erről videó is készült.

A rendőrség honlapján a születésnapja apropóján felidézik, hogy Bodrácska János látványos ügyeket oldott meg csapatával; mint például a hengerzár-töréses sorozatbetöréseket, vagy a Presztízs-ügyet, ami Magyarország első bűnszervezetének felszámolását jelentette.

A Szépművészeti Múzeumból ellopott festmények ügyének felderítése is ennek az alosztálynak az eredménye volt.

Bodrácska János Csepelen dolgozott bűnügyi osztályvezetőként, majd a XX. kerületben lett kapitány; a 89-es taxisblokád idején került újra vissza a központi szervhez a bűnüldözési osztály élére.

A főkapitányi székbe 1992. január 3-ával nevezték ki, Pintér Sándort váltotta.

A képhez tartozik, hogy a 90-es végén az ügyészség hivatali visszaélés bűntettével vádolta. Rendőrségi gépkocsik ügyében folyt ellene eljárás.

A főkapitány 55 évesen vonult nyugdíjba.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×