eur:
394.39
usd:
369.42
bux:
65721.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Hivatalos: az iPhone is USB-C-s csatlakozót kap

Az Apple munkatársai nem fogadják örömmel az Európának szánt változtatást.

Hivatalosan is elismerte az Apple, hogy a jövőben USB-C-re cseréli az iPhone-okban a Lightning csatlakozót – szúrta ki a GSMArena. A vállalat marketingért felelős vezetője, Greg Joswiak a The Wall Street Journalnak adott interjújában megerősítette: valóban kikerül az eddig használt Lightning csatlakozó a cég telefonjaiból.

A hvg.hu azt írja, a marketingevzető nem árulta el az interjúban, hogy ez pontosan mikor fog megtörténni, de Greg Joswiak szerint az európai piac diktálja az időzítést az európai ügyfelek számára. Mindez arra enged következtetni, hogy

az USB-C-s iPhone-ok csak az európai piacon lesznek elérhetőek,

a világ más részén minden valószínűség szerint a Lightning csatlakozó marad a telefonokban.

Az Európai Unióban 2024-től kell egységesnek lenniük a mobiltöltőknek, vagyis akkortól fogva minden készülékbe USB-C-t kell tenni. A marketingvezető megjegyezte: a csapat nem örül a változásnak, de az, hogy a töltőfejekbe bármilyen kábelt bele lehet dugni, megoldotta a szabványosítás problémáját.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×