eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Elsötétülhet a Facebook

Fontos döntést hoztak abban az ügyben, amely miatt már korábban kivonulással fenyegetőzött a Meta.

Az ír adatvédelmi hatóság döntése szerint a Meta, vagyis a Facebook és az Instagram anyavállalata nem továbbíthatja a felhasználók adatait az Egyesült Államokba – írja a Politico alapján a hvg.hu. Erről az ír hatóság egy tervezetet küldött el az európai adatvédelmi szabályozó hatóságoknak, azoknak pedig egy hónapjuk van arra, hogy véleményezzék.

Az Európai Bíróság még 2020-ban semmisítette meg az EU és az Egyesült Államok közötti adatáramlásról szóló adatvédelmi egyezményt, ugyanis attól tartottak, annak révén megfigyelhetik a felhasználókat. A döntés után nehezebbé vált a Meta és más társaságok számára is a személyes adatok továbbítása.

Zajlanak tárgyalások az unió és az Egyesült Államok között egy új adatvédelmi egyezményről , amivel továbbra is megoldott lenne az adatok továbbítása, de várhatóan ezek nem zárulnak le idén.

A Meta többször figyelmeztetett, ha érvényben marad a döntés, akkor kivonul Európából, 2022 elején éves jelentésében azt írta, ha nem sikerül a kérdésben megállapodni, a szolgáltatásokat elérhetetlenné teszik, vagyis a Facebook és az Instagram is elsötétülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×